YOUR PROFESIONAL WEDDING MAKEUP ARTIST

MAKEUP ARTIST PROFESIONAL UNTUK MAJLIS PERKAHWINAN ANDA. MENAWARKAN SERVIS MAKEUP DAN ANDAMAN UNTUK PELBAGAI ACARA SEPERTI MAJLIS BERTUNANG, NIKAH, SANDING, MALAM BERINAI, DINNER, KONVO, PHOTOSHOOT dll BAGI KAWASAN KUALA LUMPUR, SELANGOR, SEREMBAN, NILAI DAN TAIPING PERAK DENGAN HARGA YANG MURAH DAN MAMPU UNTUK SEMUA..UNTUK SEBARANG TEMPAHAN ATAU PERTANYAAN SILA SMS / WHATSAPP 017-6964918 / 017-6872124 BILA2 SAJA. DAN JANGAN LUPA LIKE FB PAGE DAN INTAGRAM SAYA PADA LINK YANG DIBERI DI SEBELAH KANAN BLOG SAYA.. ( GAMBAR-GAMBAR MAKEUP YG DIPAPARKAN ADALAH GAMBAR ORIGINAL DAN TIDAK DI EDIT )
UNTUK MENDAPATKAN UPDATE TERKINI JOB2 MAKEUP , PELAMIN & PAKEJ PERKAHWINAN / PERTUNANGAN TERKINI DARI SAYA SILA LAWAT FB PAGE SAYA MAKEUP & MAKEOVER BY ROSHIMA ROSLAN

Isnin, 28 Februari 2011

Set Natural Cover Foundation & Performing Powder.

 Set Natural Cover &Performing Powder : RM 120
Beli mana2 foundation (Natural Cover/Liquimatte) & Performing powder dgn hanya RM 120 termasuk postage.

Linda Seidel Performing Powder.

Linda Seidel Performing Powder : Kecil = RM 48
                                                        : Besar = RM 90


Inilah dia loose powder Linda Seidel..Loose Powder ini memberikan lapisan pelindung pada foundation Natural Cover Linda Seidel dan menjadikannya waterproof!

Ahad, 27 Februari 2011

Foundation Natural Cover Linda Seidel.

Natural CoverFoundation.. Harga :RM76...Haaa..Inilah foundation Natural Cover Linda Seidel..Foundation ni mmg best giler..bg mereka2 yg ada mslh kulit yg teruk yg nk di cover mcm jerawat,parut,sopak,tanda lahir dll,mereka2 yg busy yg nk kejar masa,yg xde masa nk belek cermin lama utk pakai concealer la,makeup base la  mmg wajib pakai foundation ni..dah x payah pakai ape2 dah,just use this foundation alone dah mampu tutup semua mslh kulit dan yg paling best kita x payah pakai tebal2! Satu dot je dah boleh cover satu muka! Dan yang paling best lagi bila kita pakai dengan dia punya loose powder dia akan jadi waterproof!! So,kalau yg bnyk buat aktiviti outdoor,nk swimming ke,nk mandi ujan ke,nk bersukan ke,dont worry just go ahead!! insyaallah makeup still mantain..huhu.. : ) Bg yg kulit berminyak pun mmg sesuai sgt2 pakai foundation ni,kalau pakai pagi sampai petang insyaallah muka x berminyak..betul,serious..sbb sy pun pakai dan selalunya bila husband blk kerje ptg,mesti dia tegur yg sy ni x mandi ke? sbb kulit berminyak..tp bila sy pakai foundation ni dia pun perasan perubahan kat muka sy..ngeehehe..so,kalau berminat nk cuba, bleh add sy di facebook Roshima Roslan, atau sms sy 0176872124 atau tinggalkan komen anda ye.. tq 


Before and After.(Testimoni Linda Seidel Natural Cover Foundation)

Linda Seidel Cosmetics.

Assalammualaikum..di sini sy nk memperkenalkan semua satu produk kecantikan yg dulu di jual di smart shop tp skrg dh tak ada,iaitu Linda Seidel..Linda Seidel ni terkenal dgn foundationnya yg mampu menutup semua kecacatan pd kulit,antaranya sopak,parut jerawat,tanda lahir,kurap,parut,warna kulit x rata,kulit berminyak,kulit terbakar,melecur,eyebag dan lain2 dan yg paling penting ianya waterproof bila di pakai bersama loose powder nya..kena air ke,berpeluh ke,kita gosok2 muka kita ke insyaallah tak tangal..foundation ni sesuai utk semua golongan,perempuan,lelaki atau kanak2 dan di jamin selamat..foundation ni mmg bgs sbb ia sebenarnya di cipta utk tujuan kosmetik perubatan bg pesakit yg mengalami mslh kulit mcm sy sebut td,tp dh di upgrade jd brg kosmetik utk semua..buat ms ni,setahu sy,sy je yg jual produk ni kat malaysia setelah bersusah payah menghubungi company dia,akhirnya berjaya..dulu kakak sy yg mula2 pkai produk ni 8 thn dulu sbb ada mslh jerawat yg teruk,tp bila pkai foundation ni langsung x nmpk cacat cela kat muka dia..mcm paka kulit baru..bg org yg busy mmg sesuai sgt pkai foundation ni sbb dh tak pyh pakai ape2 concealer dan benda2 lain dh,cukup pakai foundation ini shj,insyaallah semua mslh kulit bleh ditutup..bg yg x suka makeup tebal2 pun patut try sbb foundation ni pakai sikit je,satu dot je dh bleh coversatu muka,lagi bila kita pakai x terasa mcm pakai makewup,rs natural je..kalau berminat atau ada ape2 soalan bleh sms 0176872124 atau add sy di facebook Roshima Roslan atau tinggal kan komen ye..tq.. : )
(gambar di atas sekadar hiasan.. : ) ) 

Jumaat, 25 Februari 2011

Makeup !zzatul Azwa Utk Casting Modelling Fashion Show Jannah Heaven Paradise.

Before..tp dh pakai foundation

After..

Makeup Izzatul Azwa utk pergi casting fashion show Jannah Heaven Paradise utk KOnsert Maher Zain nnt.

hai,semua..saya menawarkan khimat solekan dgn harga bermula dgn rm30! murahkan? anda mesti tertanya2 "kenapa murah sgt ni??" hihihi ini adalah kerana saya mahu semua org mampu untuk kelihatan cantik...lagipun ini mmg minat saya sejak dari kecil lg..tp harga rm30 tu utk makeup personal,dinner,konvo,nak gi melaram gi kenduri ke,dating ke,hihi tapi dgn syarat kena dtg rumah saya la di cheras..kalau saya pergi tempat anda harganya rm50,kalau yg dekat2 area cheras tu bleh la saya pertimbangkan harganya..hihi.. berikut adalah senarai harganya :

makeup nikah/sanding/mlm berinai : rm200
makeup bertunang : rm150
makeup dinner,konvo,personal dan lain2 : rm50 (jika di rumah anda) 
rm30 (jika di rumah saya)
makeup photo shoot / modelling : rm50

makeup utk party bertema : rm50-rm100
 harga boleh dirunding..kalau anda ada lg 2 atau 3 org kwn lagi yg nak makeup juga,sy bleh bg diskaun lagi..huhu..so,utk tempahan atau ape2 pertanyaan sila sms saya di 017 6872124 (shima).

Selasa, 15 Februari 2011

Majlis Resepsi Lynn,Cheras..13 Feb 2011.

before..

after..utk makeup lynn ni x sempat lg nk upload gmbar close up..nnt sy upload ye.. : )

Senarai harga :
 

-makeup nikah/sanding/mlm berinai : rm200
-makeup bertunang : rm150
-makeup dinner,konvo,personal dan lain2 : rm50 (jika di tempat anda) 
rm30 (jika di rumah saya)
-makeup photo shoot / modelling : rm50
 -makeup utk party bertema : rm50-rm100
-trial makeup : rm50
-aksesori tambah rm50.
 harga boleh dirunding..kalau anda ada lg 2 atau 3 org kwn lagi yg nak makeup juga,sy bleh bg diskaun lagi..huhu..so,utk tempahan atau ape2 pertanyaan sila sms saya di 017 6872124 (shima).

Makeup Respsi Salina,Selayang..13 Feb 2011

Sebelum..
Selepas..pengantin lap peluh ganaz sgt..abis bulu kenig..pastu dah touch up lupa lak nak tgkp gmbr lg sekali..wwuuuaaaaa!!!

Senarai harga :
 

-makeup nikah/sanding/mlm berinai : rm200
-makeup bertunang : rm150
-makeup dinner,konvo,personal dan lain2 : rm50 (jika di tempat anda) rm30 (jika di rumah saya)
-makeup photo shoot / modelling : rm50
-makeup utk party bertema : rm50-rm100
-trial makeup : rm50
-aksesori tambah rm50.
 harga boleh dirunding..kalau anda ada lg 2 atau 3 org kwn lagi yg nak makeup juga,sy bleh bg diskaun lagi..huhu..so,utk tempahan atau ape2 pertanyaan sila sms saya di 017 6872124 (shima).

Sabtu, 5 Februari 2011

Makeup majlis pertunangan 2 saudara di Sri Kembangan..5 Feb 2011

Before..dah pakai  foundation baru teringat nak tangkap gambar..hihi

After..


Before..ni pun sama..dh pakai foundation baru teringat nk tangkap gambar..huhu..flash kamera terang sgt

After..






Senarai harga :
 

-makeup nikah/sanding/mlm berinai : rm200
-makeup bertunang : rm150
-makeup dinner,konvo,personal dan lain2 : rm50 (jika di tempat anda) rm30 (jika di rumah saya)
-makeup utk party bertema : rm50-rm100
-trial makeup : rm50
-aksesori tambah rm50.
 harga boleh dirunding..kalau anda ada lg 2 atau 3 org kwn lagi yg nak makeup juga,sy bleh bg diskaun lagi..huhu..so,utk tempahan atau ape2 pertanyaan sila sms saya di 017 6872124 (shima).

Makeup majlis pertunangan Maisara,Sri Petaling..5 Feb 2011




Before..




After..

Makeup Cik Maisara ni special sikit sebab kita makeup kat tepi swimming pool..hehehe..sweet je Cik Maisara ni kan? : )



Senarai harga :
 

-makeup nikah/sanding/mlm berinai : rm200
-makeup bertunang : rm150
-makeup dinner,konvo,personal dan lain2 : rm50 (jika di tempat anda) rm30 (jika di rumah saya)
-makeup utk party bertema : rm50-rm100
-trial makeup : rm50
-aksesori tambah rm50.
 harga boleh dirunding..kalau anda ada lg 2 atau 3 org kwn lagi yg nak makeup juga,sy bleh bg diskaun lagi..huhu..so,utk tempahan atau ape2 pertanyaan sila sms saya di 017 6872124 (shima).

Makeup majlis pertunangan Azean,Kg Pandan. 30 Jan 2011.

Before..


After..










 Makeup majlis pertunangan Azean di Kg Pandan..Makeup yg sweet2 je,agak natural dan tak terlalu over..hihi..harap maaf sbb gambar gelap sikit..